‘Mijn gitaar is een verlengstuk van mijn ziel’

Latin, gipsy en ritme in de Hengelose Remigiuskerk

HENGELO – Het wordt het mooie traditie: sfeervolle zondagmiddag-concerten een sfeervol in de monumentale Hengelose Remigiuskerk. Op zondagmiddag 15 mei om 14.30 uur verzorgt het veelzijdige duo Claudia y Manito een exotisch en swingend programma.

Ria Zweers van de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk: “Die zondagmiddagen zijn speciaal. De sfeer is dan totaal anders als bij onze avondconcerten. We waren net begonnen met regelmatige zondagmiddag-concerten, toen corona toesloeg. Maar sinds een paar maanden zijn we er weer, soms ook op de zondagmiddag.”
Zweers is blij met het duo Claudia en Manito, die een heel eigen plaats innemen in de wereldmuziek. “Je hoort zó veel culturele en muzikale invloeden in hun liedjes. Claudia’s Surinaams-Antilliaanse vader was beroepsgitarist, haar moeder heeft Indische roots. Claudia zelf brengt muzikale werelden bij elkaar met haar prachtige, subtiele stem.” Behalve die stem is er nog iets bijzonders aan Claudia’s optreden. Ze bespeelt een niet zo gangbaar instrument: de Paraguyaanse harp.
Manito is al even veelzijdig en muzikaal. Zweers: “Hij leerde gitaarspelen en componeren van zijn oom, die ook beroepsmusicus was. Manito is helemaal gek van de Spaanse gitaar: hij noemt zijn gitaar een verlengstuk van zijn ziel. En dat hoor je…”
Samen brengen Claudia en Manito vooral Zuid-Europese en Caribische songs en zigeunerritmes. Muziek die uitnodigt om te dansen, zeker de rumba’s, de flamenco’s en de gipsy-traditionals. Zweers: “Dansen mag, hoor, we hebben wel vaker optredens waarbij het publiek gewoon niet stil kan blijven zitten.”

Bron: https://www.contactmidden.nl/nieuws/muziek/417079/-mijn-gitaar-is-een-verlengstuk-van-mijn-ziel-

Enthousiast geworden en wilt u ook graag een optreden bijwonen?

komende activiteiten:
10 jun

Dag voor donateurs/giftgevers

Meer info volgt
Remigiuskerk
09:00
9 sep

Vrije toegang

Remigiuskerk
09:00
10 sep

Vrije toegang

Remigiuskerk
09:00
22 sep

Vrije toegang

Country rock ‘n roll sensatie uit het oosten. Presentatie van hun nieuwe...
Remigiuskerk
20:00
7 okt
€ 15.00
Neil Diamond tribute  een theatershow met  alle hits en verhalen van deze...
Remigiuskerk
20:00
11 nov
€ 15.00
Groots in Black Gospel . G-Roots brengt Amerikaanse Black gospel muziek waarin...
Remigiuskerk
20:00
23 dec

Vrije toegang

m.m.v.  Hengelo’s Gemengd Koor,  Crescendo,
Remigiuskerk
20:00

Uw e-mail is verzonden!

Ideeën, vragen, opmerkingen?

Wij horen graag van u!